"De ce nu se vinde casa mea?"

9.10.2015

             Ma confrunt foarte des cu reactii din partea detinatorilor de imobile ale caror proprietati se afla promovate in portofoliul meu de ani intregi, dar, surprinzator pentru ei, nu se vand. Si-atunci, lunar, primesc apeluri de la acestia, care ma intreaba contrariati ce se intampla si de ce piata imobiliara e din ce in ce mai blocata. Nu, dragi colaboratori, le repet cu rabdare, inca, nu exista niciun blocaj, proprietatile care au un pret corect s-au tranzactionat, se tranzactioneaza si se vor tranzactiona in continuare in timp util. Ia haideti sa incercam sa aducem pretul caselor care nu se vand la o valoare demna de piata si de necontestat pentru un client solvabil si serios! Nu cumva in acel moment blocajul acela inchipuit se risipeste instantaneu? Curaj! 

           
            Nu vreau sa ma complic acceptand vanzarea casei mele prin credit, aduceti-mi, va rog numai clienti cu cash! Un alt impediment pe care, cu buna stiinta, si-l creeaza altii. Pai de ce, stimate domn? Nu doriti dvs sa beneficiati de o tranzactie complet securizata, in care actele sunt verificate minutios de catre un departament juridic al unei institutii bancare? Si-apoi, aprobarea finala a unui credit ipotecar nu dureaza mai mult de doua saptamani, dupa semnarea in prealabil a unui antecontract. Care este diferenta intre un client "cu banii cash" sau unul care beneficiaza de acordarea unei sume de bani care sa acopere pretul tranzactiei si care se vireaza direct in contul proprietarului? Oameni buni, desprindeti-va de vremurile acelea apuse in care cumparatorul venea la notariat cu banii in punga ca sa cumpere o casa si nu mai considerati insolvabil un om care apeleaza la orice produs de creditare imobiliara oferit de banci, fiindca astfel, cu rigiditate si lipsa de deschidere, proprietatea dvs va imbatrani in piata si veti reveni la intrebarea: dar de ce casa mea nu se vinde, iar a vecinului da?
           Fac referire strict la acei vanzatori care in decursul unui an, doi, trei, dupa caz, suna lunar ca sa "mai scadem un pic pretul" si, desi am ajuns la unele imobile la o scadere in cuantum mare, de exemplu 100.000 euro la unele, de la pretul cerut de proprietari pana la pretul de vanzare efectiv, mai este o cale lunga. 
           In acest an, proprietarii sunt tot mai „zgarciti" la a lasa din pretul de strigare, fata de anii trecuti. Au convingerea ca il vor obtine, oricat de departe de realitate ar fi. Luand in calcul primele zece luni ale anului curent, pretul de strigare a variat mult mai putin decat in primele zece luni ale anului trecut. 

           Nu vreau antecontract, sa fie clar, vreau numai contract de vanzare, nici nu vreau sa aud de avans! Las' ca stiu eu ce se intampla dupa aceea, ma tine clientul incurcat si se razgandeste! Aici iar o luam de la capat cu munca de lamurire in zadar, argumente si explicatii care de cele mai multe ori sfarsesc prin a nu schimba situatia cu nimic. Stimati vanzatori, nu va mai lasati influentati de idei preconcepute sau de anumite pareri externe si admiteti demersurile unei vanzari asa cum i se potrivesc clientului dvs, fiindca in caz contrar, il veti pierde si cu siguranta va merge sa cumpere o alta proprietate, unde nu intra in opozitie cu cel care i-o vinde. 

           Traim vremuri dificile, unde orice relationare interumana e delicata, dar asta nu inseamna ca,  prin atitudinea noastra, in calitate de proprietari, sa punem piedici in finalizarea cu bine a unei vanzari, total in detrimentul propriilor interese. Haideti sa consultam legea, conditiile de tranzactionare, specialistii in domeniu, pentru a ne informa corect, apoi sa concluzionam si sa nu mai decidem eronat! Credeti-ma ca se poate si se impune o schimbare de mentalitate in acest sens! 

Sus Afiseaza Telefon Email