Eu si piata imobiliara....

22.10.2015


Cine sunt si ce fac?

Ei bine, numele meu este Valentin Hobjila, am 35 de ani si sunt broker imobiliar. Activez pe aceasta piata de 17 ani de zile, inca putin si va invit la majorat :). 
Inca de cand am pornit pe acest drum, am considerat ca cel mai bine este sa lucrezi o zona bine delimitata, pentru a invata tot ce se intampla in acea zona,  tipologia cladirilor, evolutia preturilor, astfel incat sa ajungi dupa ani sa poti evalua corect o proprietate, sa stii ca acolo a fost un teren cu o casa demolabila si acum este un bloc cu un anume regim de inaltime, sa stii ca pretul de vanzare a scazut de la an la an si ca chiriile sunt mai mici decat au fost anul trecut si multe alte lucruri, iar clientul meu sa beneficieze de informatii corecte si concrete. Pana la urma despre asta este vorba, din punctul meu de vedere succesul profesional depinde de fiecare persoana in parte si de efortul pe care il depune in acest sens.
Cateodata aud afirmatia:" Imobiliare poate face oricine!". Da! Corect! Oricine poate face imobiliare, dar nu oricine poate rezista! Ajung sa ma gandesc la toti acesti 17 ani si observ cate greseli, cati nervi, cate traininguri, cate esecuri, cat efort si cate si mai cate, din toate aceste am invatat zi de zi si este suficient sa ai o perioada de declin si sa te pierzi cu firea ca totul se poate naruii intr`o clipa, intotdeaua a fost si am avut nevoie sa schimb, sa ies din zona mea de confort, sa risc si sa incerc, sa joc totul pe o carte!

Care este cea mai mare satisfactie ?

Sunt multe de spus in acest sens si am avut foarte multe experiente in toti acesti ani, insa in momentul de fata pot spune ca una dintre cea mai mare satisfactie a mea este relatia cu clientul, fiecare client in parte a contat pentru mine si am incercat sa le fiu mai mult decat agentul lor imobiliar care ia un comision de 2- 3%, isi da mana la final si a plecat.  Am incercat sa le inteleg dorintele, necesitatile, am incercat sa fiu acolo pentru ei, chiar daca de putine ori tranzactia nu a fost finalizata cu succes, am fost surprins placut sa primesc recomandari din partea lor, recomandarile ce vin din partea acestora sunt o rasplata mult mai valoroasa decat potentialul comision.

De ce o zona se poate tranzactioneaza greu?!

Acest lucru este un subiect foarte amplu, de curand am dat un interviu in care am fost intrebat de ce zona Barbu Vacarescu fiind o zona foarte bine dezvoltata, apartamentele se vand greu. Lucrez mai bine de 10 ani aceasta zona si stiu ca este o zona foarte dinamica, iar constructiile din zona sunt cele mai multe dintre ele vechi, in jur de 80% dintre vile sunt case vechi construite in 1940, iar ca suprafata au intre 70 si pana la 150 mp. Daca ar fi sa dau un pret corect de vanzare, acesta ar fii in jur de 1300-1400 euro/mp. Cum spuneam mai sus chiar daca in zona sunt constructii vechi, viitorii proprietari nu sunt speriati de acest fapt, deoarece sunt in general cladiri mici: parter,un etaj poate chiar si doua etaje. In plus, nu sunt probleme de rezistenta, unele vile chiar sunt expertizate, iar in zona chiar nu cunosc un exemplu care sa aibe bulina rosie.
Mai mult de cat atat in zona sunt foarte putine blocuri de locuinta, construite in general dupa 1980. Desigur abia in acest caz incep clientii sa isi puna problema de vechime. In plus, preturile sunt destul de mari, iar cum bine stim ofertele sunt putine, cele mai rar oferte sunt cele de 3 camere, care au preturi de vanzare in jur de 120 000 euro, iar ca suprafata vorbim de maximum 80 mp. Insa cel mai des se tranzactioneaza apartamentele in vila, fiind mai avantajoase decat cele in bloc.
Desigur multi in zona aceea cumpara pentru investitie, fiind o zona destul de dezvoltata, cererea este destul de mare, iar chiria pentru un apartament de 2 camere poate ajunge chiar la 700 euro, in functie de amenajari si de pozitie, dar si de anul de constructie al blocului si dotari.

In final, nu pot sa spun decat ca fiecare de noi zilnic trebuie sa ne punem intrebari, iar raspunsurile nu vor ezita sa apara!

Cu respect, 
Valentin Hobjila
GalaxyImob

 

 

Sus Afiseaza Telefon Email