Agentul imobiliar- de la ''meserie'' la Hobby

20.11.2015

Bine v-am gasit. In cele ce urmeaza doresc sa va impartasesc cateva ganduri despre cum   percep eu activitatea de agent imobiliar, ce trebuie sa facem si ce nu, pentru a avea succes.

Inaintea de a activa in domeniul imobiliar am lucrat tot in vanzari( distributie), interactiune cu multe persoane, diverse tipologii, diverse caractere, exact  ca si oamenii intalniti in ''imobiliare''; ce este ciudat este faptul ca in vanzari nu mi placea deloc ceea ce faceam.. in fiecare luna target, incasari, clienti rau platnici, etc... insa  se compensa cu veniturile  destul de frumoase si aveam tot timpul posibilitatea sa castig mai mult. Am inceput sa lucrez in ''imobiliare'' , undeva prin 2008, era o perioada tulbure, criza, piata in cadere, banii se faceau foarte greu, cu toate astea imi PLACEA  ceea ca faceam si am mers inainte. Stiam ca asta este ''meseria'' care mi se potriveste si aici o sa  ma opresc. Si asa au trecut anii, o perioada de 3 ani am activat ca freelancer ,apoi la inceputul lui 2013 am ajuns la Galaxy Imob unde am gasit un colectiv bun si conditii excelente de a progresa.

Multi dintre noi, cei ce activam in piata imobiliara credem ca oamenii care apeleaza la noi au nevoie de un expert ; eu unul cred, si m-am convins pe propria piele ca mare majoritate dintre ei cauta un ''OM'', si apoi un expert imobiliar. Daca as fi sa dau un sfat celor care vor sa se apuce de aceasta meserie acela este ca trebuie sa fii ''OM''  in relatia cu partenerii (clientii) tai. O sa vezi ca in timp o sa fii apreciat  de clientii tai, vei avea recomandari, exclusivitati, totul o sa devina un HOBBY, nu un job. Tu doar fa-ti treaba, zi de zi, trateaza-i pe toti la fel si vei avea numai de castigat.

Imi permit sa dau cateva sfaturi care la mine au functionat.
-nu privi acest job ca ceva pasager, ceva care sa-ti umple timpul, un job part-time.. nu vei ajunge nicaieri
- munceste zi de zi la fel, fii corect fata de clienti si fata de colegii din piata
- cand pleci la o negociere nu te gandi '' mama ce comision o sa iau'' gandeste-te ce trebuie sa faci ca partile sa se inteleaga, banii vor veni
- conteaza foarte mult cu ce ramai dupa  intalnirea un un client, scoate maximum de informatie
-oportunitatile sunt peste tot, doar fii atent, ciuleste bine urechile, fii comunicativ, ''miroase'' orice ocazie.
-''nu am noroc'' prea putin adevarat, undeva la noi in birou scrie'' de cand am inceput sa muncesc parca am mai mult noroc''
- daca nu esti pe aceiasi lungime de unda cu clientul tau  mai bine renunta, sansele sa ramai cu ceva bun din interactiunea cu el sunt minime.
-aveti incredere in clientii vostri(posibil ca o parte din ei sa fie ''tepari'', insa cei care va vor aprecia vor genera mult mai mult decat ati pierdut cu cei neseriosi)
- fii cum esti tu nu cum vor clientii sa fii.
- calificati-va clientii, nu va irositi energiile pentru cauze pierdute
-aveti RABDARE, daca va faceti treaba cum trebuie rezultatele vor veni cu siguranta si satisfactia va fi pe masura.
Au fost cateva idei pe care eu le-am pus in practica si care , cel putin la mine au dat rezultate.
Tocmai de accea eu percep ca este un hobby ceea ce fac si nu un job cu norma intreaga.
Proverbul''cum iti asterni asa dormi'' se potriveste de minune in domeniul nostru.
Succes maxim va doresc!

Sus Afiseaza Telefon Email